Obsah stránky

Vánoční čas

čtvrtek, 05. leden 2023 // Články

.

Text // Administrátor


VÁNOČNÍ ČAS V MATEŘSKÉ ŠKOLE

Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce, svátky, kdy trávíme krásný čas s rodinou. Je to období velkých očekávání, ale především období klidu, pohody a kouzelných chvil.

My jsme se ve školce snažili dětem program zpestřit různými aktivitami, aby se těšily na Vánoce ještě víc.

Začalo to hned na začátku prosince, kdy děti vystupovaly u rozsvěcování vánočního stromu. Zazpívaly koledy a zarecitovaly básničky. Následovala vzácná návštěva, kdy k nám přišel Mikuláš s andělem, a protože máme ve školce hodné děti, tak čerta nechal za dveřmi. Děti si povídaly s Mikulášem a ten jim slíbil, že když budou hodné, Ježíšek jim donese dárečky, které si přejí.

Vyráběli jsme s dětmi také vánoční dárečky z keramiky, ty si děti odnesly domů a dětem, které byly nemocné, donesli kamarádi jejich výrobky až domů. Přáníčka si malovaly děti pro rodiče, babičky a dědečky a udělaly společná přáníčka i do obchodu a na obecní úřad, kde jsme popřáli pěkné svátky. A coby to bylo za Vánoce bez stromečku? Děti si sami nazdobily stromeček a měly z něj obrovskou radost, teď už jenom vyhlížet Ježíška s dárečky.

Dojela k nám také paní, která dětem vyprávěla příběh, o narození Ježíše a cesty jeho rodičů do Betléma, s pomocí spousty hudebních nástrojů- muzikoterapie.

Poslední týden před Vánoci jsme si s dětmi povídali o jejich rodinných zvyklostech, co doma na štědrovečerní večeři chystají, kdo peče cukroví, jaké je jejich oblíbené. Také nám napadl sníh a užívali jsme si zimní radovánky v předvánočním čase. Chodili jsme bobovat, jezdit na saních, stavět sněhuláky, hrát koulovanou, vytvářet andílky ve sněhu.

Poslední společný den ve školce jsme si s dětmi užili. Děti i paní učitelky donesli cukroví a mlsalo se. Procházka po vesnici byla kratší, protože jsme netrpělivě vyhlíželi Ježíška a on nakonec opravdu přišel. Donesl dětem spoustu dárků, děti mu sotva poděkovali a už si hrály s novými hračkami, četly nové knížky, zkoumaly nové věci. Zkrátka Vánoce ve školce s kamarády.


 

Na závěr nám dovolte popřát krásný, pohodový a úspěšný nový rok, ať je plný zdraví a lásky!


 

Patička stránky

KONTAKT