Obsah stránky

Jak jsme prožili podzim

neděle, 29. listopad 2020 // Články

Text // Administrátor


Aby si děti poznatky o přírodě ještě více upevnily, domluvili jsme si setkání s panem myslivcem. Jedno říjnové dopoledne jsme se vypravili do bývalé cihelny,  kde na nás čekal pan Halamka v mysliveckém oblečení, s flintou přes rameno a se svým psem Chrisem. Ukazoval nám různá lesní zvířata a ptáky. Některá byla na obrázku a některá vycpaná. Na zemi byly hromádky různého krmení a děti poznávaly, co kterému zvířeti chutná. Také nám předvedl, jak ho poslouchá jeho lovecký pes na slovo. Na závěr děti dostaly sladkou odměnu a spokojeně jsme se vrátily do školky. 

V posledním říjnovém týdnu se Kuřátka a Sovičky pustily do dlabání maxi dyní.V průběhu dlabání děti zjišťovaly, jak vypadá dýně uvnitř, jak voní a jaká má semínka. Dětem se tato netradiční činnost moc líbila. Vydlabanými strašáky jsme si ozdobili prostor před školkou.

V měsíci listopadu jsme uspali broučky. Kuřátka a Sovičky dostaly dopis od kobylky. V dopise byla básnička, kterou jsme se měli naučit, aby se broučkům pěkně usínalo. Další dopis, který děti dostaly byl od brouka roháče. Byl v něm úkol, abychom si vyrobili broučky. A poslední dopis byl od pavouka, který nám napsal, že nás čekají různé úkoly. Hádali jsme hádanky, hledali kamaráda, zahráli na pavouky, skládali jsme skládačky, počítali jsme a zpívali písničky. Na závěr jsme broučkům řekli naučenou básničku a poslechli si Mravenčí ukolébavku. Potom jsme se šli projít s lampióny po vesnici, aby i ostatní broučci poznali, že je čas k zimnímu spánku.      

Patička stránky

KONTAKT