Obsah stránky

Den otců

středa, 27. červen 2022 // Články

.

Text // Administrátor


Den otců je svátek, který oslavuje otcovství a připomíná roli otců ve výchově dětí.

U nás ve školce jsme se rozhodli tento svátek oslavit na školní zahradě. Přišlo spoustu tatínků se svými ratolestmi a drahými polovičkami.

Při počátečním rozhovoru se dozvídáme, co umí tatínci uvařit a jak se věnují dětem ve svém volném čase. Zjistíme, že nejraději pijí pivo. Než si stačíme přečíst další perly dětí, je zahájen pětiboj. Tatínkové s dětmi jsou rozděleni na dvě družstva - bílá x černá. Začínají kdo dřív se svým družstev zamotá spirálu, podávají si míče nad hlavou, se svázanýma rukama společně se svým dítkem nesou kelímek vody a předávají ho dál..nesmí ubryndat ani kapičku ..vítězí to družstvo, kterému zůstane co nejvíce vody v nádobě. Další soutěží bylo hledání barevných kartiček v terénu a přetahování lana, kde si skupiny poravnaly síly. Tatínkům po právu patří hořká odměna. Ochutnáváme připravené občerstvení,
vzpomínáme na dětství, kdy nás čekalo to nejmagičtější období roku - prázdniny. Bylo to nabité odpoledne, ale klekání rozhání poslední hrstku rodičů a dětí do jejich domovů.

 

Poděkování patří paní kuchařce Pavlíně Komínkové a panu Bartoškovi za přípravy, s kterými nám moc pomohli. Děkujeme učitelskému sboru za skvělou organizaci. Velmi oceňujeme všechny ty maličkosti, které dělají a které spoluvytváří jednu velkou věc - báječné dětství a vzpomínky na školku.

 

Kolektiv MŠ
 

Patička stránky

KONTAKT